Lampionnentocht 2018

Stel je voor…. buiten is het al donker, en dan word je in een half verlichte rijhal op de rug van een paard of pony geholpen. Je paard of pony wordt vast gehouden door iemand die het paard goed kent en dan vertrekt de groep met paarden en pony’s naar buiten, het donker in… En dan… overal waar je kijkt zie je lampionnen hangen en is het pad verlicht met allemaal kaarsjes in glazen potjes. Het is zooooo mooi!!! Wanneer je terug rijdt richting de manege ruik je de vers gebakken pannenkoeken al….hmmm het water loopt al in je mond. Dan kom je weer terug in de rijhal, waar je van je paard af springt om vervolgens naar de pannenkoekdames te kunnen rennen voor een overheerlijke pannenkoek. Pas op dat je ze niet te snel eet, want deze zijn warm. Als je een hap ervan neemt, word je buik er lekker warm van. En dan is het tijd om te gaan knutselen… Wat een fijne avond!

Lampionnentocht 2018

Op zaterdag 3 november is het weer zover. De meest betoverende avond van het jaar. Meer dan duizend lampjes en honderden lampionnen verlichten het pad door de bossen rondom de manege. Dit maakt samen met de gezellige sfeer in de foyer, het knutselen in de rijhal en de lekkere pannenkoeken die vers gebakken worden het een ware belevenis voor de hele familie. De tocht is mogelijk voor jong en oud, ervaren of onervaren, valide of mindervalide, klant van Seurenheide of niet, te voet of te paard. Een avond die niemand wil missen!!!

Wat kun je allemaal verwachten op deze avond?

De tocht der tochten.
Een tocht van ruim 20 minuten brengt je langs alle mooie, verlichte plekken rondom de manege. Meer dan duizend potjes en honderden lampionnen wijzen de weg rond de weides en door de bossen. Te tocht wordt gereden te paard en alle paarden worden begeleid door vrijwilligers, dit om de veiligheid voor ruiter en paard te kunnen waarborgen. Omdat ieder paard begeleid wordt, is het ook mogelijk om zonder paardrij ervaring deze tocht op de rug van een paard te maken. Wil je liever niet op het paard, maar wel de tocht beleven? Dan is het mogelijk om de tocht te voet te gaan. De lopers groepen worden in de startlijst meegenomen en zullen apart starten van de paarden. (Je loopt dus niet achter de paarden aan, i.v.m. de veiligheid van iedereen).

Knutselen.
Je creativiteit de vrije loop laten. Samen van niets, iets leuks maken. Ieder jaar zal er een nieuw thema met het knutselen gekozen worden. Dit jaar staat het knutselen in teken van de vele lichtjes. Wat precies blijft nog een verassing. Het knutselen wordt niet ingedeeld op de startlijst. Dit betekent dat je hier alle tijd voor kan nemen. Zowel voor als na het maken van de Lampionnentocht.

Pannenkoeken smullen.
Van al dat knutselen en paardrijden krijg je lekkere honger. Om de buiken te vullen worden er voor iedereen pannenkoeken gebakken met een glaasje ranja erbij. Voor iedereen die zich opgeeft voor het arrangement zullen de pannenkoeken aan tafel gereserveerd worden. Tevens is het kopen van een extra pannenkoekenmunt in de foyer mogelijk. Allergieën? Geef dit tijdig door, dan houden wij hier graag rekening mee.

Lampionnentochtarrangement.
Een gezellige avond samen. Daar draait het allemaal om. Genieten van alle mogelijkheden van de lampionnentocht; de tocht der tochten, knutselen en pannenkoeken. Dit samen met een gedekte, gereserveerde tafel (ruim anderhalf uur!) met verse soep vooraf. Voor volwassenen staat er verse bonenkoffie of thee klaar. Het verwarmd terras maakt de sfeer en avond compleet. Dit is de ideale avond uit voor het hele gezin. Ben je rond deze tijd jarig en wil je graag je kinderfeestje tijdens de lampionnentocht houden? Het arrangement is hier bij uitstek zeer geschikt voor!

Waar geef je, je voor op?

  • Lampionnentocht traditioneel. €12,50 p.p.

Dit bestaat uit: de lampionnentocht te paard,
het knutselen en smullen van de heerlijke pannenkoeken.
Liever de tocht (onder begeleiding) te voet i.p.v.te paard?
Dan kost het €5,- p.p.

  • Lampionnentocht arrangement. €17,50 p.p.
    Hét familie-uitje voor het najaar.

Dit bestaat uit: de lampionnentocht (te paard of te voet),
het knutselen of verse koffie voor de volwassenen, pannenkoeken,
soep en dit alles op een gedekte tafel.
De duur dat de tafel voor u gereserveerd is, is 1,5 uur.

Hoe kun je reserveren en betalen?

Opgeven is mogelijk door middel van de opgave kaarten welke te vinden zijn in de foyer van rsc Seurenheide. Er liggen 2 verschillende kaarten; 1 voor de lampionnentocht traditioneel en 1 voor het arrangement. Na het invullen van het juiste kaartje, wordt deze ingeleverd aan de bar. Vervolgens ontvangt je via de mail een factuur. Wanneer de betaling in goede orde ontvangen is, is de inschrijving definitief.
Naast de opgave kaarten is het ook mogelijk om op te geven via de website. Onder het kopje Contact “geef je op” is de mogelijkheid te mailen naar Seurenheide. Of klik hieronder op de “Geef je nu op” button!
Bij opgave graag het volgende doorgeven:

  • Naam
  • Leeftijd
  • Lampionnentocht te paard of te voet
  • Lampionnentocht traditioneel of lampionnentocht arrangement.
  • Mailadres (voor het versturen van de factuur)

Wanneer wij de aanmelding binnen krijgen, wordt per mail de factuur verstuurt. Bij het in goede orde ontvangen van de betaling, is de inschrijving definitief.

Reserveren is mogelijk tot en met 26 oktober. Vanaf 29 oktober zal de startlijst te vinden zijn op onze website: www.rsc-seurenheide.nl

Wil jij ook graag deze bijzondere avond beleven samen met je familie en vrienden? Geef je dan nu op!
Het belooft een magische avond te worden.