Uncategorized

Joyriding

Ook altijd zo kunnen genieten wanneer je door de stal liep, langs de weiden reed of als je op het paard zat? Van de heerlijke geur van paarden en het gevoel dat je krijgt als je door de manen strijkt. Heerlijk toch?

Iedere paardenliefhebber kent deze momenten van genieten. Helaas komt tegenwoordig ook angst steeds vaker om de hoek kijken. Daar waar we vroeger hard konden lachen om de gekste stunts, is nu 1 misstap vaak al eentje met grotere gevolgen. De angst slaat toe. Iedereen heeft wel eens last gehad van angst. Angst heeft dan ook een belangrijke functie, er voor zorgen dat je, je niet begeeft in situaties die schadelijk voor je kunnen zijn. Maar soms schiet die angst door en lukt het je niet meer te genieten van iets dat misschien wel spannend is, maar niet schadelijk hoeft te zijn.

Omdat wij als ruitersportcentrum dit steeds vaker ervaren, zijn wij aan de slag gegaan met het uitschrijven van een nieuw concept. Joyriding! Joyriding is gebaseerd op de technieken uit de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) materie. Esmée heeft zowel de practionar áls master opleiding van het NLP gevolgd en zal als coach/instructeur samen met jou hiermee aan de slag gaan. Zij zal jou helpen te snappen waar de angst specifiek vandaan komt, het proces in de hersenen aanpassen van angstig naar ondersteunend en jou vooral het plezier in rijden weer teruggeven. De coaching zal altijd gestart worden met een intake. Naar aanleiding hiervan zal een behandelplan uitgeschreven worden. Dit behandelplan zal zicht geven aan de stappen die jij tijdens de coaching kan gaan zetten. Het einddoel? Angst omzetten in gezonde spanning. En jou vervolgens handvaten geven die je zelf kan inzetten wanneer de spanning weer om de hoek komt kijken. Angst blokkeert je in je doen en laten. Spanning remt, maar hoeft je er niet meer van te weerhouden iets te doen en weer te genieten.

Voor vragen of informatie kun je altijd een mail sturen naar: esmeeholtermans@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *