Uncategorized

Ride & Run 14 mei

Zondag 14 mei organiseren wij een Ride & Run zowel voor manege-ruiters als voor ruiters van buitenaf! Een sportief en gezellig multisport-evenement waarbij je samen geniet van een uitgezette route door Nationaal Park de Maasduinen, de een op het paard de ander heeft renschoenen aan. En aangezien dit evenement plaatsvindt op Moederdag willen wij graag alle moeders die mee doen extra in het zonnetje zetten.

Het gaat niet om de snelheid, maar om het samen actief genieten. Deze Ride & Run bevat alleen een recreatieklasse GEEN wedstrijdklasse. De start en finish zijn op het buitenterrein van RSC Seurenheide. Er zullen meerdere routes van verschillende afstanden uitgezet worden met afstanden van ongeveer 5 en 10 km waarbij de gemiddelde snelheid niet boven de 12 km/uur mag komen. Halverwege de route van 10 en 15 km route zal een plek zijn waar een versnapering zorgt voor wat extra energie. Wanneer de combinatie over de finish is gekomen en het paard rustig op de trailer staat, zorgen wij ervoor dat er wat lekkers te eten en drinken klaar staat.

De kosten
Voor manegeruiters aan de Ride & Run:
5 km € 30,00
10 km € 35,00

Voor ruiters met eigen paard en renners:
5 km € 17,50
10 km € 20,00

Voor onze manegeruiters:
Tijdens dit evenement zullen onze manegeruiters met hun renners samen in groepjes en onder leiding van een van onze gediplomeerde instructeurs de gekozen afstand en route afleggen. Deelname van onze manegeruiters gaat in overleg  in verband met de veiligheid, het niveau van de ruiter moet ten minste F3/F4 zijn.  Tevens organiseren wij 2 eerste oefenmomenten voor onze ruiters en hun “partner in crime”. Tijdens deze trainingen geven we uitleg wat Ride & Run inhoudt, wat de bedoeling is en beginnen we de training in de rijbaan waarbij ruiter en renner in de bak aan elkaar kunnen wennen en kunnen ervaren hoe het is om samen te bewegen en in beweging te zijn. Na deze eerste oefenmomenten gaan we inventariseren wie interesse heeft en bestaat de mogelijkheid om in groepjes vaker te gaan trainen, ook buiten. Dit alles zal na de oefenmomenten worden bepaald. Deze oefen/kennismakingsmomenten staan gepland op:

Zondag 19 februari van 9:30 tot 11:00
Zaterdag 4 maart van 16:30 tot 18:00

De kosten voor deelname aan de oefenmomenten: € 10 per combinatie (2 personen)

Lees hier een verslag over de Ride en Run die vorig jaar in Ermelo georganiseerd is.

Geef je hier op voor de een of twee oefenmomenten of schrijf je alvast in voor de Ride en Run!

Voor meer informatie vraag Sanne of Simone!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *