Paardrijden voor minder validen

Iedereen kan genieten en plezier hebben op de rug van een paard!

Gijs begon met huifbedrijden op een andere manege, kwam bij ons en begon met rijden op het vacuüm zadel, nu enkele jaren later zit Gijs op het klittenband zadel en kan hij zelfstandig op Hamlet zitten zonder hulpmiddelen. Dit is een van de mooie verhalen die op onze manege plaatsvinden.

Wekelijks rijden tussen de 50 en 60 minder valide ruiters op onze manege, van autisme tot meervoudige beperkingen.
Fleur Lankveld is orthopedagoog en verzorgt als instructeur zowel de groepslessen als de individuele trajecten voor deze doelgroep.
Onze accommodatie is geheel rolstoel toegankelijk en een groot pluspunt is dat ons opstapperron vanuit de foyer te bereiken is. Via dit opstapperron is het mogelijk om de ruiter op het paard te zetten, terwijl het paard naast het perron staat te wachten. Tevens hebben wij de mogelijkheid om de tillift te gebruiken die bij het opstapperron aanwezig is. Om de ruiters comfortabel op de rug van een paard te laten zitten, maken wij gebruik van gewone zadels of een van de vele speciale zadels of dekjes met beugels.
Stichting Vrienden van Seurenheide maakt het mogelijk voor mensen met een beperking, om tegen gereduceerd tarief, paard te rijden op onze manege. En dankzij de vele vrijwilligers is het wekelijks weer een feest voor onze ruiters op de rug van het paard!
Zie voor meer info: Stichting Manege Seurenheide

© 2024 Ruitersportcentrum Seurenheide | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.